Inloggen
Winkelmandje
Ma. t/m Vr. 08:30 - 17:00
Stolwijk Beschermd Werken B.V. info@beschermdwerken.nl

Verschillende soorten OXXA werkhandschoenen

Verschillende soorten OXXA werkhandschoenen
Geplaatst op 11-8-2023 door Eline van Gerven

OXXA werkhandschoenen


Het dragen van de juiste handbescherming is cruciaal. Daarbij wil je natuurlijk zo min mogelijk inleveren op comfort. En gelukkig is dat nog mogelijk ook! De Arbowet stelt eisen aan werkhandschoenen waarmee professionals veilig kunnen werken. Gelukkig voldoen alle werkhandschoenen uit het assortiment van OXXA® aan deze wettelijke eisen. Met OXXA handschoenen kun je écht veilig te werk gaan.

OXXA werkhandschoenen in de bouwsector


In de bouwsector werken tal van professionals dag in dag uit met hun handen. Die moeten dus goed beschermd worden tegen stoten, schuren, snijden, warmte, kou en vocht. Ook bij het werken met PUR, lijmen, kitten, verf en voegmiddel moeten de handen optimaal beschermd zijn. Tevens mogen werkhandschoenen geen belemmering zijn voor de bewegingsvrijheid van de vingers bij werkzaamheden waarbij het op de fijnere motoriek aankomt. OXXA 51-000Bij OXXA vindt elke professional in de bouw de werkhandschoenen die voor hem of haar het meest geschikt is.
Welke werkhandschoen je in de bouw het beste kunt gebruiken is vooral afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Voor ruwbouwwerkzaamheden worden aan de werkhandschoenen andere eisen gesteld dan voor afbouwwerkzaamheden. Bij een betonvlechter, blokkenlijmer, vloerenlegger of metselaar moeten de handen vooral goed beschermd zijn tegen schuren en stoten.
Beton, gasbetonblokken, bakstenen en cement hebben ruwe oppervlakken en scherpe randen. De OXXA X-Grip 51-000 grip met latex crinkle coating biedt voor dergelijke werkzaamheden een zeer goede handbescherming. Deze solide werkhandschoenen zijn naadloos uitgevoerd en met een goede vingergevoeligheid houd je prima grip op je werk. Voor extra bescherming tegen stoten en snijden wordt ook vaak voor de OXXA X-Cut-Flex IP 51-705 werkhandschoen met Nitrile-Foam coating gekozen. Voor dakdekkers die veel werken met gasbranders voor het aanbrengen van bitumineuze dakbedekking is het gebruik van de van soepel leder gemaakte OXXA Winter 47-040 handschoen ideaal.
Ook voor afbouwwerkzaamheden zijn er tal van specifieke risico’s waartegen de handen goed beschermd moeten worden. Bij een glaszetter ligt bijvoorbeeld het gevaar op snijwonden op de loer. Voor hen is de OXXA X-Diamond-Pro 51-775 handschoen uitermate geschikt. Zij werken ook vaak met speciale kitten, lijmen of ontvettingsmiddelen die schadelijk zijn voor de handen. Voor hen en bijvoorbeeld stukadoors, schilders en tegelzetters adviseren wij te kiezen voor de OXXA X-Grippaz Pro 44-550 handschoen. De OXXA PU-Flex 14-083 handschoen of OXXA X-Touch-PU-W 51-115 handschoen voldoen ook aan alle specifieke eisen die professionele afbouwspecialisten aan hun werkhandschoenen stellen.

Allround nitril werkhandschoenen van OXXA


Je kunt stellen dat er voor alle soorten werkzaamheden weer andere eisen aan werkhandschoenen worden gesteld. Bovendien speelt ook de persoonlijke voorkeur een belangrijke rol. Een werkhandschoen moet naast veilig ook comfortabel zijn. Daarom is het assortiment werkhandschoenen van OXXA zo enorm uitgebreid. Binnen dat brede aanbod zijn er natuurlijk ook de meer allround handschoenen die voor tal van werkzaamheden de handen prima beschermen. Een goed voorbeeld is de OXXA X-Pro Flex 51-290 handschoen met een hoge mate van vingergevoeligheid en ventilatie aan de rugzijde. De NFT-coating zorgt voor uitstekende grip.
Grip is belangrijk wanneer er wordt gewerkt met vette en olieachtige voorwerpen. Hiervoor zijn de nitril handschoenen het meest geschikt. Nitril zorgt voor een goede weerstand tegen slijten. Je kan er ook voor kiezen om een exemplaar met antislip noppen te kopen voor nóg meer houvast, zoals de OXXA Nitri-Tech Foam 14-695.  Ook de OXXA X-Nitrile-Pro 51-082 handschoenen zijn net als alle andere nitril handschoenen vet- en oliebestendig en bieden een uitstekende droge en natte grip. 

OXXA Cleaner 50-002 handschoen
OXXA Nitri-Tech 14-690 handschoen
OXXA Full-Nitrile 14-650 handschoen
OXXA X-Pro-Flex Plus 51-295 handschoenen

OXXA Thermo werkhandschoenen


OXXA 47-180Last but not least heeft OXXA ook  speciale warme werkhandschoenen voor de koude en natte wintermaanden. Weer of geen weer, professionals moeten door. Met name in de koude, natte wintermaanden is dit niet altijd even fijn. Gelukkig biedt OXXA® een ruim assortiment aan warme en waterdichte werkhandschoenen, om de werkomstandigheden zo prettig én veilig mogelijk te maken. Koude (en natte) handen zijn namelijk niet alleen onprettig, maar hebben ook invloed op je fijngevoeligheid. Hierdoor kun je in mindere mate secuur, en dus veilig, te werk gaan. Met de OXXA Maxx-Grip-Winter 47-270 handschoen heb je  geen last meer van koude en/of natte handen.
In situaties waarin kou een grote factor speelt, is de OXXA X-Mech-Thermo 51-615 een perfecte handschoen. Deze stoere, gevoerde, winterhandschoenen bieden optimaal comfort voor langdurig gebruik. Door de 3M ThinsulateTM voering krijg je ook nog eens geen zweethanden in deze werkhandschoenen. De OXXA Pro-Winter-Dry 51-870 is ook een populaire handschoen in de wintermaanden. Naast dat deze handschoen door zijn speciale coating soepel blijft bij lage temperaturen, is deze handschoen ook waterdicht. Een ideale handschoen voor bijvoorbeeld werknemers in de bouw, scheepvaart of schoonmaakbedrijven. Ook de OXXA Cold-Grip 47-180 werkhandschoenen houden de lichaamswarmte van de drager vast. Deze OXXA handschoenen kan je het beste kopen als je door de dikte van de handschoenen geen extra grip wil verliezen en op zoek bent naar een waterdichte handschoen. De OXXA-Frost-51-860 winter werkhandschoenen zijn gemaakt van nylon met een gebreide acryl voering en HPT coating. Dit maakt ze erg flexibel en zacht.

OXXA Winter 47-195 handschoen
OXXA Winter 47-040 handschoen
OXXA X-Grip-Thermo 51-850 handschoenen
OXXA Driver-Pro-Winter 47-150 handschoen

Chemisch bestendige handschoenen van OXXA


Chemisch bestendige handschoenen beschermen de handen tegen chemische gevaren. Wanneer chemicaliën in contact met de huid komen, kunnen deze namelijk irritatie of brandwonden veroorzaken. Chemisch bestendige handschoenen zijn minimaal voorzien met de veiligheidsnorm EN 420. Deze norm zorgt voor de vereiste minimale bescherming. Veel van onze chemisch bestendige werkhandschoenen hebben geprofileerde vingertoppen. Omdat deze werkhandschoenen vaak wat dikker zijn zorgen de geprofileerde vingertoppen toch voor een goede grip in droge en natte werksituaties.
OXXA chemisch bestendige handschoenen zijn bestemd voor werk met solventen, basen en oplosmiddelen. Een van de meest populaire modellen is de OXXA X-Pro-Chem 51-900, een chemische handschoen die optimale bescherming biedt. Deze nieuwste aanvulling op het assortiment betreft een chemisch bestendige nitril handschoen die door zijn hoogwaardige kwaliteit en pasvorm duurzaam in gebruik is. De perfecte combinatie van materialen zorgt voor een hoog draagcomfort en toepasbaarheid in vele branches en sectoren, zoals de (petro-)chemische industrie, scheepvaart en recyclingbedrijven. Deze brede toepasbaarheid zien we ook terug in de verkrijgbare maten van deze premium handschoen (M t/m XXL). Een ander voorbeeld zijn de waterdichte OXXA PVC-Chem-Green 20-427 handschoenen. Deze geruwde PVC handschoenen zijn 270 mm lang en hebben een goede pasvorm. De PVC handschoenen zijn bovendien voorzien van antislip en daarom uitstekend bestand tegen olie- en vet.

OXXA Cleaner 17-022 handschoen
OXXA Nitrile-Chem 41-200 handschoen
OXXA Neo-Chem 41-090 handschoen

PVC OXXA handschoenen


PVC handschoenen zijn gemaakt van polyvinylchloride, waardoor ze waterdicht zijn en bestand tegen vetten en oliën. OXXA heeft verschillende soorten PVC handschoenen in het assortiment, waaronder ook handschoenen met een extra lang manchet zoals de OXXA Cleaner 17-045. Deze volledig PVC gecoate werkhandschoenen zijn olie- en vetbestendig, hebben een Jersey katoenen drager en een lengte van 450 mm. Hiermee worden dus ook je onderarmen beschermd. Wanneer dit niet nodig is, zijn de OXXA Cleaner 17-027 en OXXA Cleaner 17-022 met trichot manchet zeer geschikt.

OXXA Cleaner 17-035 handschoen
OXXA PVC-Chem-Green 20-435 handschoen
OXXA PVC-Chem-Red 17-127 handschoen
OXXA PVC-Chem Red 17-135 handschoen

OXXA Snijbestendige handschoenen


Het kiezen van de juiste snijveilige werkhandschoenen is essentieel om de handen te beschermen tegen verwondingen tijdens het werken met scherpe voorwerpen en gereedschappen. OXXA 14-089Bij het selecteren van de ideale snijbestendige werkhandschoenen van OXXA is het cruciaal om rekening te houden met het snijniveau (namelijk klasse B, klasse C en klasse D), materiaal, comfort en de aard van de taak. Door deze factoren in gedachten te houden, kun je de juiste balans vinden tussen veiligheid en functionaliteit, en zorgen dat je handen goed beschermd zijn terwijl je efficiënt en comfortabel kunt werken. Een goede pasvorm is cruciaal voor comfort en bescherming. De handschoenen moeten goed aansluiten op je handen zonder te knellen of te los te zitten. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de handschoenen niet verschuiven tijdens het werk en dat je nog steeds je handen gemakkelijk kunt bewegen. Let op het materiaal van de handschoenen. Snijbestendige handschoenen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals Dyneema (OXXA 14-810 Dyneema Cut5), Kevlar, glasvezel, staalvezel (OXXA X-Cut-Flex IP 51-705) of HPPE (OXXA Protector 14-089). Of een combinatie van deze materialen. Deze materialen bieden uitstekende snijweerstand.
OXXA’s assortiment biedt een scala aan opties die aan verschillende behoeften voldoen, waardoor je met vertrouwen de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke werkomgeving. De meestverkochte OXXA snijbestendige handschoenen zijn de OXXA X-Diamond-Flex 51-780 en de OXXA X-Diamond-Pro 51-775, de extra lange snijbestendige handschoenen.

OXXA Protector 14-082 handschoen
OXXA Protector 14-700 handschoen
OXXA X-Diamond-Pro 51-770 handschoen
OXXA X-Diamond-Pro 51-785 handschoen

OXXA Lashandschoenen


Voor je handen zijn er speciale lashandschoenen. Deze beschermen je handen en onderarmen bij het handmatig lassen, branden en solderen van metalen en gerelateerde taken zoals slijpen en afbramen. Afhankelijk van je werkzaamheden kies je voor een hoge (TIG), of lage (MIG/MAG) lashandschoenen. OXXA heeft verschillende leren varianten verkrijgbaar.
Nerfleder heeft een dichte vezelstructuur, waardoor de kans op scheuren bijzonder klein is. Een veelverkocht model hierin is de OXXA Welder Long 53-540 handschoen, deze grijze werkhandschoenen zijn ideaal voor TIG-lassen, eventueel voor MIG/MAG-laswerkzaamheden. De 5-vingerige handschoenen zijn voorzien van een 15 cm kap.
Splitleder, zoals bij de OXXA Welder 53-122 handschoen of de lange variant OXXA Welder Long 53-122 handschoen, is iets minder duurzaam en daardoor ook voordeliger.
Nappaleder is dun, soepel én sterk. Dit vind je terug in de OXXA Weld-Comfort 53-740 handschoen, Deze grijze Oxxa 53-740, 5-vingerige handschoen is perfect voor fijne laswerkzaamheden in de scheepsbouw, metaalindustrie, offshore, constructie, automotive en industrie.

OXXA Weld-Soft 53-847 lashandschoen
OXXA Welder 53-122 handschoen
OXXA Welder 53-540 handschoen
OXXA X-Welder-Pro 53-800 lashandschoen

OXXA handschoenen in de voedingsindustrie


OXXA 51-400Bij het bewerken of bereiden van voedsel is het vanwege hygiënische redenen essentieel om werkhandschoenen te dragen. Ook wordt hiermee de veiligheid van het voedsel beschermd. Daarnaast worden de handen met voedselbereiding handschoenen ook beschermt tegen snijwonden, verbranding of voedselcontaminatie. Voor deze sector biedt OXXA een ruim assortiment voedingsindustrie handschoenen om besmetting van voedsel te voorkomen. Tijdens voedselbereiding worden vaak blauwe handschoenen gedragen. Dat is vooral omdat deze opvallen tussen de voedselwaren. Bij verlies kan je ze dus makkelijk terugvinden.
De OXXA Nitri-Comfort 44-520 en de wat dikkere OXXA Nitri-Strong 44-530 zijn blauwkleurige, ongepoederde zeer robuuste wegwerphandschoenen. De handschoenen zijn 100% latexvrij en zijn voorzien van reliëf. Verder zijn de OXXA X-Grippaz-Pro 51-400 en de OXXA X-Grippaz Pro 44-550, één van de populaire Grippaz handschoenen, erg populair in de foodsector. Deze zijn chemisch- en prikbestendig omdat ze zijn gemaakt van nitril.

OXXA Nitri-Strong 44-530 handschoen
OXXA Nitri-Fit 44-526 handschoen
OXXA Nitri-Comfort 44-520 handschoen
OXXA X-Grippaz-Pro 44-560 handschoenen

Katoenen handschoenen van OXXA


Katoenen werkhandschoenen, ook wel textiel handschoenen genoemd, zijn in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen. Het valt onder categorie 1 bescherming: het is vooral bedoeld tegen het beschermen van vingerafdrukken, zoals de OXXA Knitter 14-092 goed doet, en om ervoor te zorgen dat je handen niet vies worden. Ze worden dus gebruikt wanneer er een beperkte bescherming tegen mechanische beschadigingen van de huid, of vuil worden van handen of materialen gewenst is. De handschoenen zijn zeer geschikt voor lichte montage- en verpakkingswerkzaamheden. Omdat katoenen werkhandschoenen comfort brengen en gemakkelijk vocht opnemen worden ze vaak gebruikt als onder- handschoen. De OXXA Knitter 14-061 wordt hier vooral voor gebruikt. Ook zijn er varianten met antislip (of nopjes) voor de extra grip, zoals de OXXA Knitter 14-241.

OXXA Knitter 14-066 handschoen
OXXA Knitter 14-021 handschoen
OXXA Knitter 14-550 handschoen
OXXA Knitter 14-161 handschoen

Elektrische apparatuur ESD OXXA handschoenen


Wanneer je werkt met elektrische apparatuur, is het erg belangrijk om de juiste ESD werkhandschoenen te dragen. ESD handschoenen beschermen tegen eletrostatische ontlading.
De OXXA X-PU-Fingertip 14-102 ESD handschoen is een zeer comfortabele en vingergevoelige handschoen die door de lichte coating zorgt voor een uitstekende beweeglijkheid. De OXXA X-PU-Palm 14-103 Palm ESD handschoen heeft een PU coating over de gehele handschoen.

OXXA PU handschoenen


De PU-Flex handschoenen zijn flexibele allround montagehandschoenen met een PU (Polyurethaan) coating op een nylon drager en verkrijgbaar in verschillende kleuren.OXXA 14-104  De vingergevoeligheid is hoog bij PU werkhandschoenen, waardoor de PU Flex komen goed tot hun recht in omgevingen waar deze vingergevoeligheid gewenst is voor het verhogen van de productiviteit. De montagehandschoenen voldoen aan de Europese EN388 norm. Ze geven protectie tegen gevaren als gevolg van snijden, scheuren, perforeren en schuren. Het meestverkochte model is de OXXA PU-Flex 14-086, deze bieden een hoge mate van flexibiliteit en vingergevoeligheid. De donkere kleur maakt de handschoenen ideaal voor werkzaamheden waarbij een zekere mate van vervuiling niet mag opvallen. Ook zijn deze handschoenen in het wit leverbaar, namelijk de OXXA PU-Flex 14-083. Deze worden veel gedragen door schilders en stucadoors. Liever een opvallende kleur? Dan is de rode OXXA PU-Light 14-104 geschikt.
De goedkopere varianten van deze PU handschoenen zijn de zwarte OXXA Builder 14-079, de witte OXXA Builder 14-077 en de grijze OXXA Builder 14-078: ook kwalitatief goede handschoenen met een hoge mate van vingergevoeligheid en geschikt voor allround werkzaamheden.  

OXXA X-Touch-PU-B 51-110 handschoenen
OXXA X-Touch-PU-W 51-115 handschoen
OXXA PU-Flex 14-086 handschoen
OXXA PU-Flex 14-083 handschoen

Mechanics OXXA handschoenen


Handschoenen Mechanics worden ook wel impact werkhandschoenen genoem. Deze handschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor werkzaamheden met mechanische apparatuur. Ze bieden extra bescherming tegen gevaren als gevolg van schuren, snijden, perforeren en scheuren, door extra verstevigingen aan de bovenzijde en door gebruik van impact-kussentjes. Voor extra zichtbaarheid heeft OXXA een aantal modellen met fluorescerende kleuren, zoals de OXXA 51-610 X-Mech. Deze mechanic handschoenen hebben een fluorescerende gele rugzijde en gaan door de elastische vormgeving soepel aan- en uit. Daarnaast zijn deze OXXA 51-610 X-Mech uiterst comfortabel, mede dankzij de voorgevormde vingers die de contouren van de hand volgen.  Een ander populair model is de OXXA X-Mech 51-600, werkhandschoenen die zijn gemaakt van het slijtvaste materiaal Armor Skin. Ze hebben een stoer design, een uitstekende pasvorm en bieden optimale handbescherming. Bij koude temperaturen kan de OXXA Bald-Eagle-Winter 47-166 een goede optie zijn: deze werkhandschoenen zijn voorzien van een premium varkensnerflederen palm en een warme 3M Thinsulate voering.

OXXA X-Mech 51-630 handschoen
OXXA X-Mech 51-615 handschoenen
OXXA X-Mech 51-620 handschoenen
OXXA X-Mech-Thermo 51-605 handschoen

OXXA Latex handschoenen


OXXA 11-525Latex werkhandschoenen of werkhandschoenen met een latex coating ook wel latex grip handschoenen genoemd. Deze handschoenen worden veel gebruikt door onder andere stratenmakers, bouwvakkers, in de industrie en op werkplaatsen. Latex werkhandschoenen hebben veel grip, wat deze handschoenen ideaal maakt voor werkzaamheden waarbij getild moet worden of waarbij met gladde voorwerpen wordt gewerkt. Ze zijn ideaal voor zowel droge als natte omstandigheden. Zo worden bijvoorbeeld de OXXA M-grip 11-540 en de OXXA Builder 11-525 veel gebruikt in de bouw, omdat deze ademende, latex handschoenen zorgen voor gereduceerde transpiratie en ze bieden bovendien optimale schuur- en scheurweerstand en een verhoogde flexibiliteit. Voor extra vingergevoeligheid is de OXXA X-Grip-Lite 51-025 een geschikte handschoen. De open rugzijde maakt de Oxxa 51-025 handschoenen ideaal voor warme werkomstandigheden. Echter zjin deze van wat mindere kwaliteit dan bijvoorbeelde M-Grip 11-540. Een iets stevigere handschoen is de OXXA Maxx-Grip-Lite 50-245.

OXXA Builder 50-246 handschoen
OXXA X-Grip latex 51-000 handschoenen
OXXA Double-Latex 50-400 handschoen
OXXA Maxx-Grip 50-230 handschoen

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen