Inloggen
Winkelmandje
Ma. t/m Vr. 08:30 - 17:00
Stolwijk Beschermd Werken B.V. info@beschermdwerken.nl

PSP werkhandschoenen en PBM

PSP werkhandschoenen en PBM
Geplaatst op 8-5-2023 door Eline van Gerven
PSP is een merk dat zich volledig richt op PBM's, zoals werkhandschoenen, adembescherming en gehoorbescherming. Bij PSP hebben zij al jaren ervaring en staan vooral bekend om de hoge kwaliteit werkhandschoenen met uitstekend draagcomfort door de combinatie van materialen en een goede prijs/kwaliteitsverhouding. De PSP lijn is een uitgebreide en volledige collectie handschoenen voor alledaagse werkzaamheden. Bij het kiezen van de juiste producten zijn een aantal punten erg belangrijk , namelijk, draagduur, comfort, beweeglijkheid, grip en maat. In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment aan PBM's van PSP.

Werkhandschoenen PSP


In onze webshop vindt u een ruim assortiment PSP handschoenen. Voor verschillende soorten functie en in allerlei materialen, diktes, maten en uitstralingen. De werkhandschoenen worden onderverdeeld in verschillende categorieën zoals: Olie en/of chemisch bestendig, snijvaste handschoenen, allround, koudebestendige handschoenen, impact handschoenen, elektro, disposable handschoenen, handschoenen katoen, hittebestendige handschoen en lashandschoenen en armbeschermers.

PSP Olie en/ of chemisch bestendige handschoenen

PSP 10-212
In werkomgevingen met risicovolle chemicaliën is optimale handbescherming van uiterst belang, afhankelijk van de stoffen die gebruikt worden, worden de PSP 40-200 en de PSP 40-400 veel gebruikt. Het dragen van olie- en chemisch bestendige handschoenen is daarom essentieel. Voor werken met chemicaliën en micro organismen geldt de norm EN 374. Wanneer je op zoek bent naar handschoenen bestendig tegen chemische risico's, moet je zeker rekening houden met permetatie: het doordrinken van schadelijke stoffen door de handschoen. Zo houdt bijv. Latex of vinyl bijna geen enkele chemische stof tegen, terwijl PVA een breed spectrum aan chemicaliën tegenhoudt.

Chemisch bestendige handschoenen zoals de PSP 40-280 en de PSP 40-380 beschermen uw handen tegen zuren, olien, vetten en diverse oplosmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaakwerkzaamheden of werkzaamheden in laboratoria. Wanneer chemicaliën in contact met de huid komen, kunnen deze namelijk irritatie of brandwonden veroorzaken. Chemisch bestendige handschoenen zijn minimaal voorzien van de norm EN 420. Deze norm zorgt voor de vereiste minimale bescherming. Veel van onze chemisch bestendige handschoenen hebben geprofileerde vingertoppen voor een goede grip in droge en natte werksituaties.

Wanneer met zware chemicaliën of andere zeer gevaarlijke stoffen gewerkt wordt, zijn onze standaard chemisch bestendige handschoenen niet voldoende. Voor het werken met olie worden de PSP 10-222, PSP 10-220, PSP 10-212 en de PSP 10-210 veel gebruikt. Bij chemisch bestendige handschoenen voor zuren en oplosmiddelen en een snijbescherming zijn de PSP 15-222 mogelijk geschikt. Sommige chemische stoffen kunnen extreem warm of koud worden en de huid daarmee beschadigen. om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van handschoenen die tegen hoge en lage temperaturen bestand zijn. Zo hoeft u niet bang te zijn dat de handschoenen smelten of oplossen.

Ook deze handschoen zijn onderverdeeld in verschillende soorten en materialen zoals PVC, natuurrubber, Nitril, Neopreen, latex, fluorelastomeer, tripolymeer, NBR en butyl.

PSP 40-400 Chemical PVC Blue Werkhandschoen
PSP 40-280 Chemical Top Sandy Nitril Werkhandschoen
PSP Allround 40-200 Groene Nitril Werkhandschoen
PSP 10-222 Allround NBR Werkhandschoen

Snijvaste handschoenen


PSP 15-600
In vele sectoren lopen medewerkers het risico om een snijwond op te lopen. Het dragen van snijbestendige handschoenen wordt in dat geval aangeraden om dit soort ongevallen te voorkomen. Werkhandschoenen met snijbestendige eigenschappen zoals de PSP 15-590, PSP 18-590 of de PSP 15-600 beschermen bijvoorbeeld tegen verwondingen aan scherpe randen en door perforatie. In elke situatie verschild het hoe een handschoen dit moet kunnen doen. Hieronder leggen wij het per snijklasse voor u uit:

Snijweerstand 1 en 2


Handschoenen met deze snijweerstand vallen in de EN 388 (2013) genormeerde handschoenen met snijweerstand 1 en 2 volgens de coup-test. Ook alle handschoenen die volgens de normering EN 388 (2016) beschermingsniveau A halen bij de ido-test vindt je hier. De snijbestendige handschoenen beschermen slechts tegen minimale risico's.

Snijweerstand 3 en 4


Snijbestendige handschoenen met snijweerstand 3 en 4 worden ook wel middelzware handschoenen genoemd. Deze vallen onder de normering EN 388 (2023) met weerstand 3 en 4 volgens de coup-test. Ook alle handschoenen die volgens de normering EN 388 (2016) beschermingsniveau B en C halen bij de iso-test vallen hieronder. Deze handschoenen beschermen tegen middelzware risico's, zoals mechanische risico's.

Snijweerstand 5


Handschoenen met snijweerstand 5 worden ook wel zware snijbestendige handschoenen genoemd. Onder deze snijbestendige handschoenen vallen alle EN 388 (2013) genormeerde handschoenen met snijweerstand 5 volgens de coup-test. Ook alle snijbestendige handschoenen die volgens de normering EN 388 (2016) beschermingsniveau D, E of F halen bij de iso-test vallen hieronder.

PSP 15-600 Cut Protect Cut D PU Grey Werkhandschoen
PSP 15-222 Cut D NBR Werkhandschoen
PSP 15-590 Cut Protect Cut D Cut IP Pro Werkhandschoen
PSP 18-590 Cut D IP Winter Pro

Allround PSP werkhandschoenen


Als specialist op het gebied van werkhandschoenen bieden wij u een uitgebreid handschoenen assortiment van PSP. De werkhandschoenen zijn verkrijgbaar in diverse materialen met elk zijn specifieke eigenschappen en daarom bruikbaar voor veel doeleinden. Voor algemeen gebruik zijn Nitril, PU, Latex, leder en katoenen werkhandschoenen slechts een kleine greep uit het veelomvattende assortiment.

PSP Allround PU werkhandschoenen

PSP 10-710
PSP Allround PU werkhandschoenen worden gemaakt op 2 verschillende dragers. Zo zijn deze PSP PU allround modellen PSP 10-700 en de PSP 10-710 gemaakt op een 15 gauge nylon drager, hebben deze handschoenen een tricot manchet en een polyurethane antislip laag op de palm. De coating zorgt voor een goede grip op droge en olieachtige onderdelen. Wil je toch een PSP PU handschoen hebben maar is de prijs erg belangrijk, de PSP 10-610 is gemaakt op een drager van 13G polyester. Dat maakt deze PSP handschoenen een stukje goedkoper. Nadeel is wel dat polyester meer zweet dan nylon.

PSP Allround nitril werkhandschoenen


PSP allround nitril handschoenen zijn doorgaans op een 15 gauge nylon liner geproduceerd en hebben een tricot manchet en een ademende nitril schuimcoating op de palm. Bekende modellen zijn de PSP 10-470, PSP 10-570 en de PSP 10-575 met de bekende nopjes op de palm die zorgen voor een betere grip. PSP heeft deze nitril handschoenen ook in een hoger segment voor de professionele gebruiker, deze pro serie is wel wat duurder maar gaan dan ook langer mee. Bent u geinteresseerd dan kan u de PSP 10-580 of met nitril nopjes de PSP 10-585 nemen.

PSP Allround latex werkhandschoenen


PSP Allround latex werkhandschoenen worden veel gedragen in de bouw en de agrarische omgeving, de PSP allround latex werkhandschoenen hebben een sterke coating en kenmerken zich door een goede vingergevoeligheid en behendigheid. In de zomermaanden worden de dunnere latex PSP handschoenen veel gebruikt, de PSP 10-110, PSP 10-120 of de PSP 10-125 kom je dan veel tegen op de bouw of bij de hovenier. Voor het zwaardere werk zijn de PSP 10-140 of de PSP 10-150 onmisbaar. Daarnaast heeft psp ook allround latex handschoenen die volledig waterdicht zijn, erg handig dat u handen droog blijven tijdens een klus. Gebruik dan de blauwe PSP 10-188 waterdichte handschoenen.
PSP 10-570 Allround Nitril Schuim Werkhandschoen
PSP 10-140 Allround Latex Werkhandschoen
PSP 10-610 PU Zwart Werkhandschoen
PSP 10-110 Allround Latex Lite Werkhandschoen


PSP Corium Amerikaantje


PSP Corium Amerikaantjes oog wel lederen werkhandschoenen worden veel gedragen in de logistiek, bouw en de agrarische omgeving, de PSP Amerikaantjes zijn geproduceerd uit een sterk soepel splitleder en hebben een standaard pasvorm. Deze alround amerikaantjes model PSP 37-140, PSP 36-143, PSP 37-141 en de PSP 36-170 zijn hier voorbeelden van die je veel trugziet in de bouw. In een steverige kwaliteit zijn deze PSP Corium Amerikaantjes ook te verkrijgen in nerfleder. Dez PSP modellen PSP 33-100, PSP 33-155, PSP-34-101 met palmversteviging en model PSP-34-103 met pistoolversteviging zijn gemaakt uit soelpel rundsnerfleder voor een goed gevoel en hebben een katoenen voering welke zorgt voor extra comfort en goede vochtopname.


PSP Corium Driver werkhandschoenen


PSP Corium Driver werkhandschoenen worden veel gebruikt in de logistiek. Deze PSP Corium Driver serie is gemaakt uit A kwaliteit dundsplitleder en worden ook wel chauffeurshandschoenen genoemt omdat je deze bij vrachtwagenchauffeurs veel tegen komt. Deze PSP driver is uitermate geschik voor het laden en lossen van vrachtwagens. Deze serie PSP drivers bestaat uit de modellen PSP 32-209, PSP 34-200, PSP 34-220 of de PSP 34-270
PSP 32-330 Leren Tropic Werkhandschoen Met Velcro Sluiting
PSP 32-209 Nappaleren Driver Werkhandschoen
PSP 37-140 Splitleren Amerikaantje Groen
PSP 36-150 Leren Split Werkhandschoen Met Pistoolversterking

PSP Disposable werkhandschoenen


Disposable werkhandschoenen worden vaak gebruikt in de voedingsindustrie en medische branche. Ze hebben als voordeel dat ze zowel u handen beschermen en u er hygiënisch mee kan werken. PSP disposable handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, nitril wordt tegenwoordig het meeste gebruikt. PSP heeft een normale stevige nitril handschoen de PSP 10-228 en een heavy nitril de PSP 50-230 voor het zwaardere werk. Latex wordt tegenwoordig steeds minder gebruikt, latex kan allergische reacties veroorzaken en nitril is steviger dan latex. PSP heeft nog één latex handschoen op de markt gebracht, de PSP 50-190 poedervrij latex handschoenen voor eenmalig gebruik. In vinyl heeft psp nog geen modellen doordat vinyl tegenwoordig steeds minder wordt gebruikt. Deze lijn aan disposable handschoenen worden ook wel PSP wegwerphandschoenen genoemd. Hieronder vindt u 1 overzicht de verschillende modellen.

PSP 50-225 Allround Single Use Nitrile handschoen
PSP 50-228 Allround Single Use Nitrile handschoen
PSP 50-230 Allround Single Use Nitrile Heavy handschoen
PSP 50-190 Allround Single Use Medical Latex werkhandschoenen

PSP Winter handschoenen


Wanneer de temperaturen onder het vriespunt duiken zijn de PSP winter handschoenen onmisbaar. In de bouw worden de lederen PSP Corium 37-615 splitlederen winterhandschoenen en de PSP Corium 34-610 veel gedragen. Wil u de vingers beter kunnen bewegen dan hebben wij ook PSP latex handschoenen met een warme thermo voering. De duim is bij deze handschoenen ook gecoat zodat deze geen water doorlaat. In 3 verschillende kleuren kan u kiezen uit de grijze PSP 18-100, de gele PSP 18-110 of de oranje PSP 18-150 handschoenen. Het model PSP 18-800 heeft een drie kwart coating zodat deze beter bestand zijn bij natte werkzaamheden. Een helemaal waterdichte PSP winterhandschoen is de PSP 18-188 deze heeft een volledige waterdichte latex coating.

PSP 18-100 Winter Latex Winterhandschoen
PSP 34-610 Nerfleren Driver Winterhandschoen
PSP 39-600 Mechanic Winterhandschoen Black Pro
PSP 37-615 Splitlederen / Schuim Winterhandschoen

PSP Elektro werkhandschoenen


Op veel werkplekken zijn isolerende handschoenen nodig. Van elektriciens tot medewerkers in het openbaar vervoer: Overal waar met stroom wordt gewerkt, zijn ze onmisbaar. Afhankelijk van uw functie, gebruike en op basis van de juiste normering is het belangrijk dat je de juiste handsschoen kiest. Er zijn veel toepassingen waarbij een elctrohandschoen noodzakelijk is, zoals bij wisselspanning, elektriciens, producties en reparaties van hybride motoren, reparaties en onderhoud bij het openbaar vervoer, onderhoud en reparaties aan telecomverbindingen  in de buurt van stroomkabels.

Normering


Ook bij electro handschoenen moet er voldaan worden aan de Europese veiligheidsnorm EN 60903. Op basis van deze norm maak je de meest geschikte keuze. Handschoenen die hier aan voldoen, isoleren je handen zodat er geen stroom door je lichaam gaat. De norm 60903 wordt onderverdeeld in 5 klassen: 00, 0, 1, 2, 3, en 4. Welke u nodig hebt voor de medewerkers van uw bedrijf , hangt van een aantal dingen af. Bijvoorbeeld tegen hoeveel volt de handschoenen moeten beschermen en of ze tegen zuur moeten kunnen. Ook zijn er nog 3 verschillende types die onder de norm vallen. zoals Isolerende handschoenen, Composiet handschoenen, lange composiethandschoenen.

PSP Lashandschoenen

PSP 32-435
Lassers lopen door hun werkzaamheden veel risico op handletsel. Daarom is het dragen van lashandschoenen van belang. PSP lashandschoenen zijn verkrijgbaar in diverse leersoorten die geschikt zijn voor verschillende laswerkzaamheden. Zo hebben wij PSP lashandschoenen uit splitleder, de PSP 32-435, PSP 34-415 en de PSP 34-435 zijn veel verkochte modellen. Voor bijvoorbeeld TIG laswerk bevelen wij de speciale tig lashandschoenen PSP 38-490 en de PSP 34-408 aan. Voor autogeen lassen worden de PSP 37-450 gebruikt, deze gevoerde lashandschoenen zijn voor het zwaardere laswerk en de naden van deze handschoenen zijn extra sterk gemaakt. Voor de profesional hebben wij PSP lashandschoenen model PSP 35-436 met kevlar verstevigde naden en uit soepel geitenleder. Voor de professionele MIG lasser hebben wij de PSP 35-450 uit AA kwaliteit leder en met kevlar verstevigde naden. Of u nu PSP lashandschoenen voor de bescherming tegen lassen, branden, solderen, slijpen en afbramen zoekt, er is altijd een model waarmee u de klus kan klaren.

PSP Corium Welder 38-490 lashandschoenen
PSP 34-408 TIG Lashandschoen
PSP 35-450 Corium Welder Lashandschoenen
PSP 37-450 Leren Lashandschoen

PSP impact werkhandschoenen


Impact handschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor werkzaamheden met mechanische apparatuur. Ze bieden extra bescherming door extra verstevigingen aan de bovenzijde en door gebruik van impact-kussentjes. Ze zijn gemaakt van slijtvaste materialen zoals armor skin, kevlar of stevig nerfleder. Zo bieden de PSP 18-590 Winter IP Pro en de PSP 18-590 CUT IP Pro bescherming tegen verplettering, snijden, knijpen en steken. De knokkelbeschermers op de impact handschoen zijn beschermende verstevigingen op de knokkels. Deze verstevigingen vangen mechanische impacten op zodat de dragers handen volledig beschermd blijven. De materialen van de handschoen zijn extra slijt- en scheurvast en daarbij ook nog eens comfortabel waardoor werken met deze handschoen handig is.

PSP 18-590 Cut D IP Winter Pro
PSP 15-590 Cut Protect Cut D Cut IP Pro Werkhandschoen

Katoenen werkhandschoenen van PSP


Katoenen handschoenen zijn in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen, in interlock ecru model PSP 20-200, PSP 20-220 of wit gebleekt model PSP 20-220 in een zware kwaliteit. Een handschoen van katoen wordt vaak gebruikt om een product te beschermen tegen beschadigingen, viezigheid of vingerafdrukken. Ze worden ook wel textiele handschoenen genoemd. Katoenen handschoenen zijn zeer geschikt voor lichte montage- en verpakkingswerkzaamheden, er zijn ook katoenenn PSp modellen met PVC nopjes voor een betere grip, model PSP 20-300 en model PSP 20-405 PS Polka dot. Een groot voordeel van katoenen handschoenen is dat deze van 100% katoen zijn gemaakt. Dit betekent dat de werkhandschoenen niet krimpen in de was, waardoor ze meerdere malen gebruikt kunnen worden. Zo hebben de PSP 20-400 voorzien van een tricot manchet voor een betere aansluiting aan de pols.

PSP 20-250 Rondgebreide Handschoen Ecru
PSP 20-300 Rondgebreide Poly / Katoen Handschoen Met PVC Nopjes
PSP 20-220 Interlock Handschoen Ecru
PSP 20-250 Rondgebreide Handschoen Ecru

PSP Hittebestendige werkhandschoenen


Bij extreme hitte worden vaak hittebestendige handschoenen gedragen of is het zelfs noodzakelijk om hittebestendige werkhandschoenen te dragen omdat u anders uw werkzaamheden niet kan uitvoeren. Het soort hittebestendige handschoen dat dient te worden gedragen, is afhankelijk van het soort thermische risico's (stralingswarmte of contactwarmte) en de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Om uw handen maximaal te beschermen tegen contact hitte, stralingshitte en/of vuur is het van cruciaal belang om de juiste hittebestendige handschoenen te selecteren. Een onjuiste keuze kan namelijk ernstig letsel tot gevolg hebben. Laat u daarom goed adviseren!

PSP Armbeschermers


In sommige gevallen is alleen handbescherming niet voldoende en is het noodzakelijk om ook de (onder) armen optimaal te beschermen met armbeschermers. Er zijn diverse snijbestendige armbeschermers, disposable armbeschermers , hitte bestendige armbeschermers en snijbestendige armbeschermers. Het voordeel van kevlar armbeschermers tegen over lederen bescherming is dat deze stevige grip hebben en een hoge snijweerstand en bovendien lekker comfortabel dragen.

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen