Inloggen
Winkelmandje
Ma. t/m Vr. 08:30 - 17:00
Stolwijk Beschermd Werken B.V. [email protected]

Showa werkhandschoenen

Showa werkhandschoenen
Geplaatst op 4-5-2023 door Robin Verhappen
Showa biedt een hoog niveau handbescherming en heeft haar succes op de eerste plaats te danken aan haar vermogen om continu te innoveren. Bij Showa hebben ze de volledige controle over het productieproces waardoor ze in staat is om altijd constant kwaliteit te leveren. Bij Showa wordt er 100% zorg gedragen over de productie, ontwerpen en de controleprocessen. Showa ontwerpt zelfs eigen machines, garens, coating en polymeren eigenschappen met belangrijke voordelen voor de gebruiker. Er wordt veel waarden gehecht aan de gezondheid van de gebruiker en de bescherming van het milieu. Daarom wordt een groot deel gewijd aan biologisch afbreekbare kunststoffen, vezels en materialen die niet belastend zijn voor het milieu. Idereen kent de bekende modellen wel; Showa 310, Showa 330 Re-grip en de Showa 380. Maar showa heeft een compleet assortiment voor iedere branche, in onderstaande blog verstellen we je alles over ons Showa handschoenen assortiment.


Showa werkhandschoenen kopen?

Showa 4400 lite
Showa produceert veel verschillende werkhandschoenen, van goedkope tot dure handschoenen. In ons assortiment kun u ze allemaal vinden. Wij leveren onder andere latex Showa 310 zwart, PVC Showa 600, snijbestendige Showa 541, koudebestendige Showa 451 en nitril werkhandschoenen van Showa. Het is belangrijk dat u een passende handschoen kiest voor de werkzaamheden die u uitvoert en de juiste comfort. Wanneer u bijvoorbeeld buiten werkt met de koudere dagen is het erg prettig een koudebestendige handschoen te dragen, zo heeft de Showa 477 een warme voering en is bovendien nog waterdicht ook. In de metaalbouw of met mechanische werkzaamheden is een speciale snijbestendige werkhandschoen een goede keuze, denk dan eens aan de Showa GP-KV2R of met een latex coating de Showa GP-KV1.

Uw armen en handen zijn erg belangrijk en onmisbaar in zowel het arbeidsproces als in het dagelijks leven. Het dragen van arm en handbescherming is daarom erg van belang. De handschoenen bieden u bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het aanschaffen van de juiste werkhandschoenen verkleint de kans bij bedrijfsongevallen.

Maatvoering Showa werkhandschoenen


Om de juiste maat te kiezen voor de Showa handschoen vind u hieronder een handige maattabel. In ons vorige artikel 'Opmeten van de juiste maat werkhandschoenen' kunt u precies zien hoe u het beste de maat handschoen op te meten. Bij Showa handschoenen zijn de maten vaak net wat anders dan bij andere handschoenen. Wat wel nadelig is bij de showa werkhandschoenen dat deze onderling ook in maat verschillen, dat komt doordat showa de handschoenen in verschillende fabrieken produceerd. Zo heeft de Showa 381 en de Showa 341 weer een andere maatverdeling dan de Showa B0500

U kunt de maat het beste opmeten door uw hand plat op tafel te leggen met de handpalm naar beneden en de vingers gesloten. Meet dan de breedte van de hand ter hoogte van de knokkels. Kijk dan hieronder naar het aantal centimeters en vind de juiste maat in de tabel.Showa latex handschoenen


In onze webshop vindt u een ruim assortiment latex handschoenen van Showa. Latex werkhandschoenen of werkhandschoenen met een latex coating worden ook wel Latex grip handschoenen genoemd. Deze handschoenen worden vaak gebruikt door stratenmakers, bouwvakkers, in de industrie en op werkplaatsen. Hiervoor is de Showa 305 een veel gebruikte handschoen. Deze handschoen heeft een hoog draagcomfort, is zeer beweeglijk en biedt een erg goede grip, zowel in droge als natte omstandigheden. Latex handschoenen hebben veel grip, wat deze handschoen ideaal maakt voor werkzaamheden waarbij getild moet worden of bij gladde voorwerpen. Daarnaast is in deze categorie de Showa 306 handschoen ook erg populair doordat deze ook nog eens waterdicht is. Deze latx Showa werkhandschoenen hebben een ademend vermogen, waterdichtheid, flexibiliteit en grip combineert.

Showa 310 werkhandschoen
Showa 330 Re-Grip werkhandschoen
Showa 310 Zwart werkhandschoen
Showa 306 werkhandschoen

Showa snijbestendige werkhandschoenen


In veel werkomgevingen lopen medewerkers het risico snijwonden op te lopen. Het dragen van Showa snijbestendige werkhandschoenen wordt daarom aangeraden om deze ongevallen te voorkomen. Showa S-tex 376, Showa S-tex 377 en de Showa duracoil 346 handschoen is een van de meest gebruikte snijbestendige handschoenen. Dit is een soepele, zachte en elastische handschoenen die goede bescherming biedt tegen snijwonden. Hier onder vind u nog een aantal handschoenen meer die onder de snijbestendige werkhandschoenen vallen.

Showa 541 werkhandschoenen
Showa 542 werkhandschoen
Showa S-TEX 581 werkhandschoen
Showa S-TEX 300 werkhandschoen

Showa Hittebestendige handschoenen

Showa 8814 Charguard
Brand en hitteletsels behoren tot een van de meest gevaarlijke bedrijfsrisico's. Met de juiste handschoen kunt u dit risico voorkomen. Vaak worden deze brandwonden opgelopen bij extreem hete machines en materialen. In de metaalindustrie bijvoorbeeld bevinden medewerkers zich constant in de buurt van hoge temperaturen, vlammen en vonken. Ook komen hitterisico's voor in de industriële, chemische en auto sector. Showa hittebestendige handschoenen bieden u bescherming tot 260 graden en zijn ontworpen om blootstelling aan hitte te weerstaan. De Showa 8814 Charguard is een populaire handschoen die zeer soepel in gebruik is. De gehele lengte van de handschoen is bestand tegen 260 graden Celsius. Ook heeft deze handschoen een uitstekende schuurbestendigheid wat zorgt voor een zeer lange levensduur. Deze handschoen word vaak gebruikt in ovens, bakkerijen en het werken met hete metalen platen.

Showa Nitril handschoenen


Onder de Showa nitril handschoenen hebben wij verschillende modellen, de Showa 6110PF en de Showa 6112PF zijn is biologisch afbreekbaar, de Showa 7500PF en de Showa 7502PF vallen. Een gedeelte daarvan zijn Disposable ook wel wegwerp handschoenen. Bij de meeste functies komt u bijna elke dag wel in aanmerking met stoffen, bacteriën en virussen. Bij een wegwerp handschoen bent u altijd zeker van de hygiene. Doordat u deze gewoon weg kunt gooien en niet hoeft uit te wassen weet u zeker dat deze altijd schoon zijn. Deze handschoenen worden vaak gebruikt in ziekenhuizen, laboratoria, als eerste hulpverleners en in de voedingsindustrie. In ons vorige artikel ' Alles over disposable handschoenen' kunt hierover meer informatie vinden.

Showa 6110PF EBT wegwerphandschoenen
Showa 7500PF EBT wegwerphandschoenen
Showa 6112PF EBT wegwerphandschoenen
Showa 7502PF EBT wegwerphandschoenen

Daarnaast hebben wij nog handschoenen met een Nitril foam grip coating. Deze handschoenen zijn zeer soepel en comfortabel. Een veel gekozen handschoen hiervan is de Showa 370 en de Showa 370 wit of de flexibele Showa 265. Deze allround handschoen is van nylon met een ademende foam nitrilcoating in het luchtdoorlatende blokprofiel. U heeft hierbij dus geen last van transpiratievocht. Deze handschoen is erg sterk, soepel en biedt de maximale grip. Zowel bij droge, vetten of natte omstandigheden.

Deze handschoenen bieden bescherming tegen olien chemicaliën en vetten. Door de hoge vingergevoeligheid zijn ze ook erg geschikt voor precisiewerk.

Showa 380 werkhandschoen
Showa 370 Assembly Grip handschoen zwart
Showa 370 werkhandschoen Wit
Showa 265 werkhandschoen

Showa PVC handschoen


Showa PVC handschoenen bieden de perfecte bescherming tegen vocht. Ze zijn sterk vocht afwerend en nemen nauwelijks water op. Het materiaal PVC is zeer flexibel en slijtvast. PVC handschoenen zijn bestendig tegen olien en smeervetten. Ideaal dus voor werkzaamheden met brandstoffen of olien en vetten. Ook zijn de Showa PVC handschoenen geschikt onder koude omstandigheden. De Showa 660 is hiervoor een geschikte handschoen. Deze handschoen is waterdicht en ideaal voor grof (Tuin)werk. De Showa 690 is daarintegen een soepele handschoen met een lange manchet tot aan de oksels, is zacht en absorbeert transpiratievocht , zit comfortabel bij langdurig dragen en heeft een goede mechanische weerstand. Het oppervlak van de Showa 620 PVC handschoenen zorgt voor een uitstekende tastzin en betere grip.

Showa 600 werkhandschoen
Showa 660 handschoen
Showa 690 werkhandschoen
Showa 610 werkhandschoenen

Showa impact handschoen

Showa 377 IP
De knokkels en vingers zijn kwetsbare delen van de handen. Bij handmatige werkzaamheden of het gebruik van gereedschappen zoals sloophamers loopt u een groot risico op letsel. Handletsel veroorzaakt door impact, hoe minimaal dan ook, kan leiden tot dagen, weken of zelf maanden herstel. Zeker een onervaren werknemer loopt hier een groot risico voor. De Showa impact handschoenen zijn duurzaam, licht en bieden een uitstekende bescherming zonder afbreuk te doen aan beweeglijkheid. De handschoenen bieden bescherming voor uw knokkels en vingers. Ze zijn erg flexibel zodat u de handen alsnog vrij kunt bewegen. De Showa 377 IP is hier een mooi voorbeeld van. Het impactskelet op de handrug van deze Showa handschoen beschermt kwetsbare delen van de hand, zoals de knokkels, duim en vingers. Ze bieden een uitstekende grip. Ook word de drager beschermt tegen het binnendringen van olie, vetten en vloeistoffen.

Showa PU handschoenen


Bijna in elke garage en bij montage werkzaamheden kunt u de Showa PU werkhandschoenen wel terug vinden. In deze sector zijn deze PU handschoenen niet te missen. Het zijn flexibele allround montagehandschoenen met een PU coating. De vingergevoeligheid hierbij is hoog. Ze voldoen aan de Europese norm EN 388 en geven protectie tegen snijden, scheuren, schuren en perforeren.

Showa B0500 Palm Fit handschoen zwart
Showa BO500 werkhandschoen wit
Showa 540 werkhandschoen
Showa B0600 handschoen

Showa Butyl handschoen


Handschoenen van Showa met Butyl rubber bieden de hoogste permentatieweerstand tegen gassen en waterdampen van alle materialen die worden gebruikt om handschoenen te maken. De gladde afwerking van Showa zorgt voor ongeëvenaarde vingergevoeligheid en prestaties. De Showa 874 en de Showa 874R Butyl handschoen is een veel gekozen product. Deze handschoen is chemisch bestendig en biedt superieure bescherming tegen sterke corrosieve zuren, Ketonen en esters.

Showa Neopreen handschoenen


Ook voor Showa neopreen handschoenen kunt u terecht bij ons. De Showa 3416 en de Showa 3415 handschoenen zijn zwaar chemisch bestendig en beschermen uw handen tegen schadelijke stoffen. Ideale handschoenen dus voor in de chemische sector, onderhoudswerkzaamheden, petrochemie of zware industrie.

Showa 3416 werkhandschoenen
Showa 3415 werkhandschoenen

Showa koubestendige handschoenen


Werknemers die veel werkzaamheden uitvoeren met hun handen in koude imgevingen hebben baat bij optimale handbescherming. In dat geval biedt een warm paar handschoenen de uitkomst. De Showa 406 en de Showa 495 is hiervoor een goede keuze.

Showa 451 Thermo werkhandschoen
Showa 406 werkhandschoen
Showa 495 werkhandschoen
Showa Temres 282 Thermo werkhandschoenen

Tags: Showa

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen